VEZİRKÖPRÜ ADLİYESİ
Ceza Evi İzleme Kurulu Üyeliği Seçimi İçin İlan

İ  L  A  N  


 Vezirköprü Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İzleme Kurulu asil ve yedek üyeliklerinin 4 yıllık görev sürelerinin 20/09/2024 tarihi itibariyle sona erecek olması nedeniyle;
14/06/2001 tarihli ve 4681 sayılı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununun 3. Maddesinde belirtilen şartlara haiz adaylar arasından; yargı çevremize bağlı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulunda görev yapmak üzere Cezaevi İzleme Kurulu (asıl üyelerden en az biri kadınlardan seçilmek üzere) 5 asıl, 3 yedek üye seçimi yapılacaktır.

İzleme Kurulu Üyelerinde Aranacak Nitelikler:

İzleme kurullarına başkan ve üye seçilebilmek için 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda öngörülen genel şartlara ek olarak aşağıdaki nitelikler aranır:

1. Otuzbeş yaşını doldurmuş olmak.
2. Tıp, eczacılık, hukuk, kamu yönetimi, sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmetler, eğitim bilimleri ve benzeri alanlarda en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak ve mesleği ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektörde en az on yıl çalışmış bulunmak.
3. Kişisel nitelikleri ile çevresinde dürüst, güvenilir ve ahlaklı olarak tanınmış olmak.
4. Herhangi bir siyasi partinin merkez, il veya ilçe teşkilatlarında görevli bulunmamak.

İzleme Kurullarına Seçilemeyecek Olanlar:

1. Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri ile ilgili ihale, alım, satım ve benzeri hukuki ilişkilere taraf olanlar.
2. Görev yapacakları ceza infaz kurumları veya tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklulardan birisinin işlediği suçtan kendileri veya ikinci derece dahil hısımları zarar görenler.
3. Görev yapacakları ceza infaz kurumları ve tutukevlerindeki hükümlü ve tutuklulardan biri ile aralarında evlilik, vesayet veya ikinci derece dahil hısımlık ilişkisi bulunanlar.

Başvuru Tarihi:     05/09/2024 günü başlayıp 13/09/2024 gönü mesai bitiminde sona erecektir. 


Başvuru İçin gerekli belgeler: 
1.    Dilekçe
2.    Öğrenim durum belgesi
3.    Nüfus kayıt belgesi.
4.    Sabıka kaydı
5.    Mesleğinde en az on yıl çalıştığına dair belge
6.    2 adet Vesikalık fotoğraf
7.    Plastik dosya
8.   Komisyon Başkanlığı'na hitaben dilekçe (Komisyon Yazı İşleri Müdürlüğünden temin edilecek)

 Başvuru usulü;


Yukarıda belirtilen nitelikleri taşıyan ve engel hali bulunmayan bu Ceza İnfaz Kurumları İzleme Kurulu asil üyeliğine başvuruda bulunacakların 13/09/2020 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru için gerekli belgeler de birlikte Vezirköprü Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bizzat başvurmaları veya 13/09/2016 tarihine kadar Adalet Komisyonumuzda olacak şekilde posta ile göndermeleri gerekmekte olup, bu tarihten sonra Adalet Komisyonumuza gelen başvurular kabul edilmeyecektir. 
İlan Olunur. 04/09/2024